Službeni poziv na Skupštinu HPS-a / 3.12.2022

Cijenjeni članovi, prenosim Poziv iz HPS-a u cijelosti: 

Poštovani članovi HPS-a,

temeljem članka 28. stavka 1. Statuta HPS-a predsjednik Saveza saziva Skupštinu HPS-a i ovim putem Vas pozivam na redovnu izbornu sjednicu Skupštine HPS-a koja će se održati dana 3. prosinca 2022. godine s početkom u 11:00 sati Dvorani Brijuni (kompleks Zagrebačkog Velesajma, 1.kat), Avenija Dubrovnik 15, 10020, Zagreb, a sve u skladu s dostavljenim službenim Pozivom i prijedlogom Dnevnog reda.

U prilogu Vam dostavljamo i obrazac VJERODAJNICA. Ulaz na Zagrebački Velesajam za predstavnike na Skupštini je besplatan uz predočenje voucheraDetalje vezane uz ulazak (zamjenu vouchera za ulaznicu) dostavit ćemo svima uz ostale materijale (Izvješće predsjednika Saveza, Rebalans proračuna za 2022., Financijski plan za 2023., Poslovnik o radu Skupštine) dana 28. studenog 2022. godine.

Skupštini mogu, kao predstavnici, prisustvovati članovi Hrvatskog pčelarskog saveza koji su platili članarinu u 2022. godini. Stoga, molimo predsjednike udruga članica da provjere status svoje udruge u nadležnom Registru udruga (mandat) te statusa članstva izaslanika za Skupštinu prije izdavanja vjerodajnica.

U skladu s člankom 25. stavkom 2. Statuta HPS-a, na svakih započetih 30 (trideset) članova udruge, a koji su članovi HPS u 2021. godini, bira se po 1 (jedan) predstavnik na Skupštinu. Kopije (scan) ispunjenih, potpisanih i ovjerenih vjerodajnica za potrebe organiziranja Skupštine smatraju se istovjetne originalu te su pravovaljane dostavljene u elektroničkom obliku na e-mail adresu tajnika HPS-a (tajnik@pcela.hrnajkasnije do 28. studenog 2022. godine u 24:00 sati. Vjerodajnice je potrebno dostaviti i na samu sjednicu Skupštine te predati na ulazu u dvoranu.

U skladu s predloženim dnevnim redom na Skupštini će se birati jedan (1) član i jedan (1) zamjenik člana Upravnog odbora HPS-a iz Primorsko – goranske županije te zamjenici članova Upravnog odbora iz pet (5) županija kako slijedi: Koprivničko-križevačke, Međimurske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Šibensko-kninske županije. Udruga članica HPS-a iz koje su kandidati za članove Upravnog odbora HPS-a i njihovi zamjenici dužna je dostaviti:

(i)            kandidature za članove Upravnog odbora i njihove zamjenike i

(ii)           pisani dokument iz kojeg je izvjestan dogovor udruga članica određene županije da je kandidat udruge članice predlagateljice dobio natpolovičnu podršku udruga članica HPS-a iz te županije, odnosno u slučaju da udruge članice određene županije ne postignu dogovor neka dostave sve prijedloge kandidata koji će se razmotriti i biti prezentirani Skupštini, a sve u skladu s člankom 34. Statuta

u elektroničkom obliku na e-mail adresu tajnika HPS-a (tajnik@pcela.hrnajkasnije do 28. studenog 2022. godine u 24:00 satiKopije (scan) ispunjenih, potpisanih dokumenata navedenih pod točkama (i) i (ii) smatraju se istovjetne originalu te su pravovaljane dostavljene u elektroničkom obliku.

U skladu s predloženim dnevnim redom na Skupštini će se birati dva (2) člana Nadzornog odbora i jedan (1) zamjenika članova Nadzornog odbora te tri (3) zamjenika članova Sud časti. Kandidature za članove i zamjenika Nadzornog odbora i zamjenike članova Suda časti dostaviti u elektroničkom obliku na e-mail adresu tajnika HPS-a (tajnik@pcela.hrnajkasnije do 28. studenog 2022. godine u 24:00 sati.

Dokumenti  za Skupštinu: 

Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju,

Dražen Kocet, ing.stroj.

Predsjednik Saveza

Pavla Hatza 5/III

10 000 Zagreb

www.pcela.hr

Related Posts