Osvrt na održan Celjski sajam – ApiSlovenija

Dio članova udruge je i ove godine, u subotu 18.03.2023. organizirano posjetio Celjski sajam, ali ove je godine sajam bio u proširenom obliku – istovremeno čak 5 sajmova:
ApiSlovenija, Slovenski festival kave, Altermed & GreenVita, Dani lova i Dani ribolova

ApiSlovenija

Pčelarima vjerojatno najzanimljiviji bio je sajam ApiSlovenija – jedan od najvećih stručnih pčelarskih događaja u Europi.
Kao i na svakom sajmu izlagači su predstavili opremu, alate i materijale za pčelarstvo, dobre priče, apiterapiju i jako bitno – inovacije u pčelarstvu.

Edukativni dio je, kako smo i očekivali, bio prilično zanimljiv:

Subota: 18.03.2023.
Glavna tema: ISHRANA PČELA

  • Zakonski propisi o hranidbi pčela
  • Značaj hrane za vitalnost pčela
  • Nutritivni dodaci hrani za pčele

Nedjelja, 19.03.2023.
Glavna tema: DOBRA PČELARSKA PRAKSA

  • Prezentacije KSP mjera
  • Dobre prakse mladih pčelara
  • Kako uspješno prijeći na ekološko pčelarstvo
  • Pčelarenje sa 300 i više košnica/zajednica
  • Tehnologija uzgaja matice za vlastite potrebe
  • Tehnologija ekstrakcije otrova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coffee Festival Slovenia

Na Festivalu kave Slovenije mogli smo se upoznati s novim trendovima u pripremi i ispijanju kave, degustirati proizvode i čuti priče o boutique okusima koje su dočarali ponuđači čajeva, domaćih sladoleda i deserata od kave, baklava, čokoladnih proizvoda, ginova, tamnog piva s kavom i lješnjacima, vina i još mnogo toga.

Altermed & GreenVita

Zdrav način života i briga o sebi svakom bi trebala biti nit vodilja u životu. Na sajmu predavači su stručnim predavanjima o prehrani, tjelovježbi, dodacima prehrani, ljekovitom bilju osvijestili važne teme o našem zdravlju. na sajmu mogli smo upoznati ponuđače prirodne kozmetike, organskih sredstava za čišćenje, kućnih proizvoda i prerađevina, te svega što vam je potrebno za učinkovitu njegu sebe – uzgoj najboljeg povrća u vašem vrtu ili začina na prozorskoj dasci.

Dani lova i Dani ribolova

Posjetiteljima na ovom novom sajmu stručnog karaktera za lovce i ribolovce bila je odlična prilika za sve koje zanima lov i ribolov ili koji tek razmišljaju kako i odakle započeti. Bogat izložbeno prodajni program sadržavao je svu opremu i pribor neophodan za uspješan i siguran lov, opremu za lovačke domove i prostorije, opremu za pripremu, sredstva za zaštitu prirode i divljači, terenska vozila, a mogli bi još toga nabrojiti. Predstavili su se i stručnjaci za sportsko streljaštvo, kinologiju i sokolarstvo. Posebno je zanimljivo bilo i Državno prvenstvo u oponašanju jelenje rike, a mogao se probati i najbolji lovački gulaš.

I svih 5 sajmova uz 1 ulaznicu!

Pogledajte slike s sajma na https://ce-sejem.si/medijski-center/foto-galerija/

UP Matica

Related Posts