Ažuriranje podataka u evidenciji pčelara i pčelinjaka (EPP) za 2023. godinu

Poštovani pčelari,

slijedom zaprimljene upute od HPS-a za prikupljane Godišnje dojave / ažuriranje broja pčelinjih zajednica za 2023. godinu (Prilog 3) i/ili Upisa u Evidenciju pčelara i pčelinjaka (Prilog 2) obavještavamo vas da svoje godišnje dojave trebate predati do zaključno 31. prosinca 2022. godine ali vas  molimo da to učinite  što ranije kako bi povjereniku olakšali obradu podataka.

Svoje godišnje dojave možete predati:

Pčelar mora dostaviti u prilogu maila jasno čitljiv scan (presliku) Priloga 3 Povjerenik na zaprimljen Prilog 3 odgovara kratkim mailom potvrde primitka. Zaprimljenom godišnjom dojavom smatra se isključivo ona čiji primitak je povjerenik potvrdio.

  • Osobno kod povjerenika ili kod za zaprimanje ovlaštenih osoba

Na kopiju koju zadržava pčelar povjerenik ili osoba ovlaštena za zaprimanje stavlja svoj paraf i datum u svrhu potvrde primitka Priloga. Zaprimljenom godišnjom dojavom smatra se isključivo ona čiji primitak je svojim parafom na kopiji potvrdila ovlaštena osoba.

Prilog 3 – Godišnja dojava broja pčelinjih zajednica za 2023. godinu

Prilog 2 – Upis u Evidenciju pčera i pčelinjaka

Ažuriranje EPP za 2023. godinu pčelarima se ne naplaćuje.

Ažuriranjem Evidencije pčelara i pčelinjaka za 2023. godinu, pčelar ostvaruje pravo na subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju pčelarskih vozila, „plavi dizel“, nacionalnu staklenku za med te sva ostala prava koja proizlaze temeljem broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u 2023. godini.

Detaljnije informacije potražite OVDJE.

Related Posts